ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ SUBMIT

Κυριακή, Απριλίου 25, 2010

Μα,...πόσο πληρώνονται αυτοί οι εκπαιδευτικοί τέλος πάντων;

Πόσο αμείβονται τελικά οι Εκπαιδευτικοί, σε σχέση με τον χρόνο που δουλεύουν;
Ακούγονται πολλές φωνές τώρα τελευταία για το δήθεν μικρό ωράριο των εκπαιδευτικών, για τις πολυήμερες διακοπές σε σχέση μάλιστα με το γεγονός ότι πληρώνονται και για τις ημέρες που έχουν διακοπές καθώς επίσης ότι πληρώνονται και αδρά, άρα θα πρέπει να είναι και υπόλογοι για την χρεοκοπία του Ελληνικού κράτους για το κομμάτι που τους ανήκει.

Ας συγκρίνουμε την αμοιβή ενός υδραυλικού και ενός εκπαιδευτικού. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή σειρά και να τους πληρώνουμε έστω για αυτό που κρυφά πάρα πολλοί γονείςτο σκέφτονται: baby-sitting (να προσέχουν δηλαδή τα παιδιά μας)!

Στους εκπαιδευτικούς λοιπόν θα έδινα 3 ευρώ την ώρα και μόνο για τις ώρες που δουλεύουν και όχι για όλο τον χρόνο. Αυτό σημαίνει 15 ευρώ την ημέρα (8:15 πμ -1:30 μμ ). Κάθε γονιός θα πρέπει να πληρώνει 15€ την ημέρα στους δασκάλους μόνο για την απασχόληση των παιδιών του.
Τώρα, πόσα παιδιά διδάσκουν την ημέρα; Γύρω στα 25; Δηλαδή 15Χ25=375 € την ημέρα. Αν αφαιρέσουμε Σαββατοκύριακα και διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινές διακοπές μένουν 180 μέρες τον χρόνο!!!! Για να δούμε…αυτό είναι 375 Χ 180=67.500 € τον χρόνο. (!!!)

Για να είμαστε και λίγο δίκαιοι ας τους πληρώνουμε το βασικό ωρομίσθιο που για λόγους στρογγυλοποίησης είναι 7ευρώ. αυτό σημαίνει 7 επί 5 ώρες επί 25 παιδιά επί 180 μέρες= 157.500 € τον χρόνο!

Για περιμένετε ένα λεπτό, κάτι πρέπει να γίνεται λάθος εδώ! Κάτι είναι σίγουρα λάθος!

Μα πόσα παίρνει τελικά ένας εκπαιδευτικός;

Ο Μέσος μισθός Δασκάλου είναι 20,000/180 μέρες = 111 € την ημέρα /25 μαθητές =4.44/5 ώρες = 0.88 € την ώρα ανά μαθητή.
(Σημ.Σ., Απρίλιος 2012: ο μέσος μισθός με το νέο μισθολόγιο είναι 14-15.000€,ακόμα χειρότερα δηλαδή)


Τρομερά φτηνή φροντίδα και φύλαξη παιδιών και από πάνω μορφώνουν και τα παιδιά σας. Τρελό ε ε ε;

«Καταλαβαίνεις πόσο κυνικός έχει γίνει ένας λαός όταν θεωρεί φυσιολογικό να πληρώνει περισσότερο αυτόν που ασχολείται με τις αποχετεύσεις του παρά αυτόν που ασχολείται με τα μυαλά των παιδιών του». J. F. Kennedy

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο Τάκη!

Ανώνυμος είπε...

Πέστα βρε μεγάλε,αντε γιατι....

Γρηγόρης Χουγιούρης είπε...

"Έξυπνη" λογιστική !!! του Σημίτη είσαι????

Π.Χρ.Αρφανης. είπε...

Μωρέ μακάρι ο Σημίτης να σκεφτότανε έτσι. Εργάτες είμαστε και εμείς...Επειδή δεν ράβουμε φόντια ή δεν καπακώνουμε μπουκάλια, ή δεν ράβουμε πουκάμισα ή δεν σιδερώνουμε με το κομμάτι;