ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ SUBMIT

Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2012

Είμαι ο πολύτεκνος που έριξε έξω το κράτος. Δανείστηκα από την ζωή την ευτυχία να έχω παιδιά! Φοροκρεμάστε με!
Η δημιουργία οικογένειας δεν είναι απόφαση στιγμής. Ιδίως η δημιουργία μιάς ζωής. Δεν είναι σαν να αγοράζω αυτοκίνητο και το πουλάω όποτε το βαρεθώ.Ο οικογενειακός προγραμματισμός είναι μακροχρόνιος.Όσοι από εμάς ήμασταν τυχεροί πριν από κάποια χρόνια και έμεινε έγκυος μια, δυο κ.α. φορές  η γυναίκα μας, δεν τρέξαμε να "σκοτώσουμε" μια ψυχή. Και δεν χρειαζόταν να "προσέχαμε"  όπως λένε, γιατί και τις καλοπληρωμένες δουλειές μας είχαμε, αλλά και το κράτος είτε με τις φοροαπαλλαγές είτε με τα επιδόματα που μας έδινε παλαιότερα  προσπάθησε να συνδράμει στην υπογεννητικότητα της χώρας.Άλλο αν έμειναν τελικά παγωμένα και αποπληθωρισμένα. Και έγιναν …ψίχουλα. Έγιναν ζητιανιά όπως απαξιώνουν κάποιοι τις φωνές μας.
Αλίμονο σε εκείνους που θέλουν, πληρώνουν και δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.
        Ξέρεις τι σημαίνει να έχει πραγματικά ανάγκη το πενιχρό επίδομα- «ζητιανιά», μισθωτός με γυναίκα δίχως δουλειά και 4-5 παιδιά, με το "πλούσιο" εισόδημα των 20.000€ όπως το κατατάσσουν οι φωστήρες-σύμβουλοι του κράτους; Που αυτός ο μισθωτός και μετά τις πολλαπλές μειώσεις μισθού, ακόμα πληρώνει  με δόσεις τον καινούργιο φόρο εισοδήματος  από πέρσι (ενώ ήταν αφορολόγητος), που πληρώνει χαράτσι για ακίνητα αν και ήδη πολύτεκνος (αλλά δυστυχώς όχι! δεν απαλλάσσεται, γιατί τα εισοδηματικά κριτήρια που έβαλαν εδώ είναι πάνω από 30.000€ και μετράνε  το 2010 που τότε τα είχε),που πληρώνει τέλη 660€ για το «πολυτεκνικό» 2λιτρο που αγόρασε πριν 8-10 χρόνια  για την ασφαλή μετακίνηση της οικογένειάς του (φυσικά τώρα δεν θα το αγόραζε με τέτοιο κινητήρα είτε γιατί δεν του περισσεύουν, είτε γιατί τα αυτοκίνητα με  1600 cc ή και 1400 είναι σήμερα καλύτερα από παλαιότερα)αλλά  πληρώνει και έκτακτες εισφορές, λές και είναι ο «γκαζιάρης» με το κάμπριο; (φυσικά  με  Βουλγάρικες πινακίδες με χαμηλά τέλη και ασφάλιστρα που πάνε αλλού.Ίσως να είναι και από αυτούς που λένε οτι οι άλλοι έβγαλαν τα χρήματα "έξω").
 Ξέρει κανείς πόσα πρέπει να πληρώσει πολύτεκνος για την «δωρεάν»  παιδεία μας; Ξέρει κανείς  τι πληρώνει για την «δωρεάν» υγεία μας;
Καταλαβαίνει κανείς  ότι τα λίγα αυτά που πάνε  να κόψουν  (να του τα πάρουν σαν φόρο λες και θα σωθεί έτσι το κράτος) θα πάνε στα παιδιά του και όχι στις εκδρομές και στα μπαρ με τις γκόμενες που θα πήγαιναν,αν αυτός ήταν άγαμος; (και δεν το αναφέρω  σαν  κακό αυτό το τελευταίο).
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίρνουν τέτοια μέτρα  ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο με τις άλλες χώρες της ΕΕ.Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο κάποιοι έχουν βολευτεί και διαβρωθεί τόσο ώστε όχι μόνο δεν αντιδρούν στα όποια μέτρα,αλλά και να υπερχαίρονται ενδόμυχα για την όποια αδικία του συνανθρώπου μας,θεωρώντας τον ίσως κατώτερο από εκείνον.

Μάλλον τελικά όσοι έκαναν παιδιά και δανείστηκαν ευτυχία από την ζωή,είναι αυτοί που χρεοκόπησαν το κράτος.

2 σχόλια:

ΕΥΗ ΜΑΛΑΜΟΓΛΟΥ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΑΚΗ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΟΥΝ;

Π.Χρ.Αρφανης. είπε...

Μην ανησυχείς Εύη,θα γραφτεί ξανά στην δημόσια διαβούλευση που θα γίνει σχετικά με το νομοσχέδιο.Και θα ακουστεί,αρκεί να σχολιάσουμε ολοι τότε εκεί,γιατί η φωνή μας είναι δυνατή μέσα από το διαδίκτυο.