ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ SUBMIT

Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2013

Δεν είναι η ΕΡΤ, stupid !Δεν είναι η ΕΡΤ το πρόβλημα. Είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες αυθαιρεσίες που γίνονται. Μικρές ή μεγάλες, εμφανείς ή διαφανείς ,γνωστές, άγνωστες. Κάθε ένας μας έχει και μια ιστορία.
Η Ιστορία μου ξεκινά με κόψιμο μισθών ΔΥ και συνταξιούχων. Οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα αυξάνονται. Μα γιατί; αναρωτιούνται οι ειδικοί! Γιατί έπεσε ρε stupid ή κατανάλωση. Τα λεφτά που κόψανε γύριζαν στην αγορά. Και έτσι έχασαν την δουλειά τους πρώτα-πρώτα οι υπάλληλοι καταστημάτων.
Και συνεχίζουν να αυξάνονται οι άνεργοι. Τώρα όμως έγιναν άθελά τους σύμμαχοι της Κυβέρνησης. Είναι εναντίον των ΔΥ που διέσυρε η Κυβέρνηση με τα ΜΜΕ τα δικά της .Γιατί σου λέει είναι πολλοί. Και είναι αυτοί που φταίνε για τα δεινά του τόπου(?).  
Μια μέρα  στοχοποιήθηκαν οι πολύτεκνοι. Γιατί; Μα για να κόψουν τα επιδόματα. Άντε πάλι η δυσφήμιση. Όσοι έκαναν παιδιά ας πρόσεχαν. Και δώστου πάλι οι «σύμμαχοι» 30αρηδες που μη έχοντας εργασία κάθονται στο διαδίκτυο και σιγοντάρουν την Κυβέρνηση. Ας μην παντρευόσασταν… Ας μην κάνατε παιδιά… Όποιος κάνει παιδιά σημαίνει ότι ΕΧΕΙ!!
Εν τω μεταξύ αυξάνονται οι άνεργοι. Μα γιατί αναρωτιούνται οι ειδικοί οι οποίοι βλέποντας τα έσοδα να μειώνονται  έφτασαν το ΦΠΑ 23 % για ότι πετάει, κολυμπάει, περπατάει. Και οι άνεργοι αυξάνονται. Γιατί κλείνουν πλέον οι παραγωγικές βιοτεχνικές μονάδες. Μη έχοντας πλέον παραγγελίες από τα μαγαζιά (που έκλεισαν και συνεχίζουν να κλείνουν λόγω των συνεχιζόμενων βέβαια μειώσεων μισθών και συντάξεων).
Και τα δάνεια κοκκινίζουν και συνεχίζουν να κοκκινίζουν. Και οι άνεργοι αυξάνονται. Ξεπερνούν το εκατομμύριο. Και ζητούν αίμα!
Ο κλεφτοπόλεμος ξεκινάει …Εδώ τα καλά επιδόματα. Να το θέρμανσης. Θα πατάξουμε την φοροδιαφυγή από το κίνησης Διαδίδουν οι Κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους. Ευνοούνται οι πολύτεκνοι . Αχά λέει ο χαχόλος. Και μεγάλο εισοδηματικό όριο…45.000€ ετσι;..τους πούστηδες. Τόσα παίρνουν; Δεν καταλαβαίνει όμως την παγίδα… Περιουσιακό κριτήριο δεν ξέρει τι είναι…190.000€ και πάνω  ΔΕΝ   Δ Ι Κ Α Ι Ο Υ Τ Α Ι ο πολύτεκνος… Όσο ένα σπίτι που μένουν. Παγώνουν τον χειμώνα που μας πέρασε.
Το ίδιο με το χαράτσι της ΔΕΗ που ήρθε για 2 χρόνια μόνο και θα μας μείνει μια ζωή. Με άλλο όνομα βέβαια. Ένας καλός διαφημιστής συστήνει: Άλλο όνομα στο πλασάρισμα ίδιου «σκατού»! Και ίδιο μοτίβο: Πολύτεκνοι πληρώνουν λιγότερα. Τρομάρα σας «Μαλακοί» άνθρωποι!
Και οι άνεργοι ξεπερνούν τους ενεργούς εργαζόμενους.Και ζητούν αίμα!
Και το κόψιμο μισθών και συντάξεων συνεχίζεται.Σειρά είχε το επίδομα 13ου και 14ου  τάχα μισθού (γιατί επίδομα είχε γίνει). 
Ομως να:ξανά στο στόχαστρο οι πολύτεκνοι και οι οικογένειες με παιδιά. Νάσου μια μέρα ο Κος Βρούτσης  σε τηλεοπτικό κανάλι να λέει με καμάρι ότι αλλάζει πολιτική μοιράζοντας  σε πολύ περισσότερους το ίδιο ποσό κατά τον γνωστό Ελληνοσοβιετικ τρόπο και ενισχύει αυτούς που έχουν κανένα ή ένα παιδί ελπίζοντας έτσι να βελτιώσει το δημογραφικό! Δίνει λοιπόν  το υπέρογκο ποσό των 160 € ετησίως παρακαλώ για περιορισμένα εισοδήματα (οικογενειακό από 18.001 και μέχρι 27.000€.) και αν έχει δυο παιδιά για οικογενειακό εισόδημα από 20.001 έως 30.000€ το εξίσου υπέρογκο ποσό των 320€ ετησίως!!!! Πάνω από το ανώτατο όριο σε κάθε  περίπτωση, του δίνει την ….ευχή του!!! (διάβαζε ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ (άλλο / ένα) ΠΑΙΔΙ; )
Αυτό πάλι γιατί έγινε; Μα για να καταργήσει σε μια νύχτα πλήρως το αφορολόγητο όριο για όλους!
Έτσι λοιπόν ο κ. Υπουργός δικαιούται να ισχυρίζεται ότι «Επιτυγχάνεται η δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών» ξεχνώντας αυτά που λέει το Σύνταγμα περί φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων και άλλες Ιστορίες.
Αλλά στο εξάμηνο πάνω κάνουν και την πουστιά! Σε πολυνομοσχέδιο σκούπα όπως τα λένε στις 12 Ιουνίου 2013 και μόλις 6 μήνες μετά την ψήφιση και όχι ακόμα εφαρμογή, πετάνε και το άρθρο: Όπου αναφέρεται οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα νοείται το συνολικό οικογενειακό εισόδημα. Έτσι  λοιπόν προστίθενται το ΕΚΑΣ, το πολυτεκνικό ,το προνοιακό, το αναπηρικό και ένα σωρό άλλα εισοδήματα που φορολογούνται στην πηγή οπότε;; Πάρα πολλοί χάνουν το επίδομα στήριξης παιδιών. Προσωπικά για 100€ που ξεπερνάω το οικογενειακό όριο με το πολυτεκνικό περσινό εισόδημα, μου κόβονται 600€. Το επίδομα ενίσχυσης δηλαδή που μου έδιναν πέρσι ευθυνεται για να  μου κοπει  το φετινό επίδομα!!!Αλληλούια. Τοντά Ραμπά ( ευχαριστώ πολύΕβραϊκά ).Που είσαι Γκέμπελς να δείς τους μαθητές σου.
Δεν τους έφτανε βλέπετε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης …Τα θέλουν Ο Λ Α. (Τώρα για ποια αλληλεγγύη μιλάνε;; ανάθεμα)
Και οι  άνεργοι αυξάνονται.Και ζητούν αίμα! και εγένετο "αίμα".
Μια μέρα συνεχίζοντας τον κλεφτοπόλεμο  έστησαν παγίδα στους εκπαιδευτικούς. Η επίθεση συκοφάντησης και διαπόμπευσης των εκπαιδευτικών από τους γνωστούς μεγαλοδημοσιογράφους των καναλιών και των εφημερίδων των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων ξεκίνησε.Λαζαρίδης, Ρεπούση  και λοιποί της ΔΗΜΑΡ κυρίως, βγάζουν πύρινους λόγους για την ικανότητα των καθηγητών. Και την σκυτάλη παίρνουν πάλι οι «σύμμαχοι» άνεργοι που σου λέει: Εσείς κονομάτε, δεν δουλεύετε,4 μήνες διακοπές,3 ωρες την ημέρα, κάνετε μαύρα (εδώ με 10€ φοιτητές και δεν βρίσκουν να κάνουν ιδιαίτερα αλλά τέλος πάντων)και ένα σωρό γνωστές ατάκες σπαρμένες στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο λες και όλοι είχαν ντοκτορά στην παιδαγωγική. Είναι πασιφανές. Ετοιμάζονται απολύσεις. Και οι «σύμμαχοι» καγχάζουν: "Κλάψτε τώρα μαζί με το ενάμισι εκατομμύριο άνεργους ιδιωτικούς υπαλλήλους". Και βλέπουμε το πρωτοφανές να επιστρατεύονται υποψήφιοι απεργοί δίχως να έχουν αποφασίσει αν θα κάνουν απεργία! Και πριν καν κάνουν έστω μια μέρα!
Και οι άνεργοι σπάνε παγκόσμια  ρεκόρ σαν ντοπαρισμένη κορασίδα στο επικοντω!
Και οι Σωτήρες μας παραδέχονται ότι έκαναν λάθος το πρόγραμμα, έκαναν λάθος στον τύπο, έκαναν λάθος στον αλγόριθμό. Αλλά δεν μας λένε τι επιπτώσεις  έχει το λάθος;; Εδώ οι αριθμολάγνοι σιώπησαν ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ… Και λες: Άντε τώρα θα μιλήσουν οι ηγέτες μας και θα πουν να γίνει αντιλογισμός ρε παλιολογιστάδες της δεκάρας!..σε τελική ανάλυση δώστε μας  x € δανεικά και αγύριστα. Να πληρώσετε ρε καλόπαιδα το λάθος σας! Αλλά αντί αυτού…  
… έρχεται η προετοιμασία της κοινής γνώμης για κάτι θετικό, τώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν  μια σχετική άνοδο. Τι Κασσάνδρες που διαψεύδονται, τι κινδυνολόγοι που πέφτουν έξω, να και τα  ταξίδια για πρόσκληση επενδυτών!!!Λες κα οι επενδυτές θα έρθουν λόγω του θετικού κλίματος.
Και υστέρα ήρθε ο Μόσκοβας. Τρείς φορές ο αντιπρόεδρος της Gazprom είδε τον Πρωθυπουργό (όταν επιτροπές μεγάλων κοινωνικών ομάδων παρακαλάνε να τον δουν εδώ και μήνες).Εμείς θα αγοράσουμε την ΔΕΠΑ…900μύρια καλά είναι ή να γράψω παραπάνω στην επιταγή; Χαρά σαν γύφτικο σκεπάρνι από τους Κυβερνητικούς που δεν μπορεί να κρυφτεί.
Αλλά;;; Τόμπολα! Δεν μας κάνει λένε οι Ρώσοι! Η Σούπα έκοψε
Αμέσως μπήκε το σχέδιο Α Π Ο Λ Υ Σ Ε Ι Σ!
Ξαφνικά, όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έγιναν "κηφήνες", "κομματόσκυλα" και άχρηστοι".

"Η δουλειές των εργαζομένων στην ΕΡΤ είναι όσο χρήσιμες είναι μια πεντικιουρίστα σε ένα υποβρύχιο..." ποστάρει κάποιος στο Twitter, επιχαίροντας για την εξυπνάδα του.
Κάποιος άλλος καγχάζει για τη δίκαιη τιμωρία τους: "Κλάψτε τώρα μαζί με το ενάμισι εκατομμύριο άνεργους ιδιωτικούς υπαλλήλους".


Η λογική του "να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα" στο απόλυτο ζενίθ της.


Κάποια στιγμή στοχοποιήθηκαν οι γιατροί. Και συκοφαντήθηκαν ολοι και αυτοί ασυστολα. "Παίρνουν φακελάκι,..μαύρα τα παίρνουν οι μεγαλογιατροί"...Ξεχνώντας  επίτηδες τους εκατοντάδες χιλιάδες των νοσοκομείων ή του ΙΚΑ που αν δεν τους τα χρωστάνε ,τους δίνουν το ελάχιστο δυνατό.Και δώστου οι "σύμμαχοι" να ωρύονται:Δεν έχουμε Υγεία!!!Αλλά σε μια νύχτα πέρασαν την διάταξη:"Δώρο ευγνωμοσύνης"....Και νομιμοποιούν το φακελάκι των μεγαλογιατρών του δικού τους συστήματος! Μπας και κανένας εφοριακός κάνει  άφοβα την δουλειά του.

Η λογική του "διαίρει και βασίλευε" στο απόλυτο ζενίθ και αυτή!.
 

Από αυτή την άποψη, η νέα τάξη πραγμάτων τα κατάφερε μια χαρά. 

Τα σκυλιά, όταν ερεθίζονται από κάποιον που περνάει έξω από το φράχτη, εξαγριώνονται τόσο πολύ που, καθώς δεν μπορούν να τον δαγκώσουν, χιμάνε το ένα ενάντια στο άλλο.
Σκυλιά μας έκαναν, Κοπρίτες, εξαγριωμένα και δαρμένα.
Δεν είναι η ΕΡΤ stupid. Είναι ο τρόπος. Ο αυταρχικός, ο απολυταρχικός, ο ολοκληρωτικός. Ο  Φ Α Σ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ. Γίναμε παρίες στην ίδια μας την χώρα. Μετανάστες στον τόπο μας. Κατατρεγμένοι από αυτούς που ζητήσαμε να μας βγάλουν από τα αδιέξοδα!  
ΟΙ  Π Ο Υ Λ Η Μ Ε Ν Ο Ι
Ήταν μια πολεμική ανταπόκριση από το Προτεκτοράτο της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Ελλαδιστάν.

1 σχόλιο:

Πέτρος Μουζενίδης είπε...

Το ότι συμφωνώ απόλυτα με τη συγκεκριμένη ανάρτηση, είναι δεδομένο. Ετσι κι΄αλλιώς ο κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει. Εκείνο που με προβληματίζει, είναι το γιατί αυτές οι σκέψεις (που απαιτούν μόνο ένα κοινό μυαλό που δουλεύει), δεν είναι ο κοινός προβληματισμός του κάθε Ελληνα. Μήπως τελικά τα ισχυρότερα όπλα στον πλανήτη Γη, δεν είναι τα ατομικά, αλλά τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης? Μήπως στα σχολεία ΔΕΝ θα έπρεπε να επιβραβεύεται η παπαγαλία αλλά η δυνατότητα προβληματισμού? Παρακολουθώντας αρκετά χρόνια τα σχολικά βιβλία, (συνειδητά δεν τα λέω διδακτικά), βλέπω να αυξάνεται συνέχεια η τάση: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Τυχαίο? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.