ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ SUBMIT

Σάββατο, Μαρτίου 11, 2017

Στη ρημαδοχώρα


Ομάδα φοιτητών έκανε έφοδο στο μάθημα του καθηγητή Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών Άγγελου Συρίγου γιατί ο άνθρωπος τόλμησε να παρατηρήσει πριν λίγες μέρες φοιτητή που έγραφε συνθήματα με σπρέι στους τοίχους του Παντείου Πανεπιστημίου (στο τέλος έφυγε με παράσημο έξι ράμματα στο κεφάλι). 
Ανάρτησαν μάλιστα και βίντεο (https://youtu.be/-xY5hbAJQXA) όπου τον χαρακτηρίζουν «φασίστα» γιατί δεν γουστάρουν λέει «τέτοιες πρακτικές» (δηλαδή ευγενικές εκκλήσεις του τύπου: «σε παρακαλώ μην γράφεις στον τοίχο. Αμαρτία είναι. Ο τοίχος είναι και δικός μου και δικός σου και όλων”).
Δεν έχω οργή για τα «παιδιά» (το μυαλό τους είναι "σούπα" –στην πλειοψηφία τους αυριανά ρεμάλια με γονείς ανεύθυνους και στην κοσμάρα τους. (Το δικό μου παιδί θα το είχα πετάξει έξω από το σπίτι -κυριολεκτώ).
Νιώθω οργή και αηδία με την αναισθησία όλων όσων ανέχονται την ανομία στα Πανεπιστήμια. (Κράτος, φορείς, υπουργεία, νομοθέτες, καθηγητές, όλοι μας)
Αφού δεν θέλουν ευγενικές εκκλήσεις και παρακάλια, η κατάσταση απαιτεί δραστικές αποφάσεις. Πώς καταδίκασε η γερμανική δικαιοσύνη σε ισόβια («με στόχο τον παραδειγματισμό», όπως λένε πολλοί) δύο άτομα που συμμετείχαν σε παράνομους αγώνες με τραγική κατάληξη; (θάνατος ενός 69χρονου οδηγού) Ένα τέτοιο πράγμα. (Δεν είναι ανάγκη να γίνει ακριβώς έτσι, αλλά κάπως έτσι).
Η πιο επαναστατική πράξη σε τούτη τη ρημαδοχώρα οφείλει να είναι η αυστηρή εφαρμογή του νόμου, ειδικά για αδικήματα που εξευτελίζουν τον δάσκαλο και την εκπαιδευτική διαδικασία. 
Νιώθω αηδία και οργή για τον ύπνο τον βαθύ μιας κοινωνίας που σαπίζει.
Ίσως δεν αξίζουμε καμία σωτηρία.
(Λέω «ίσως» γιατί λάμπουν και νέοι διαμάντια που το πρωί είναι στα αμφιθέατρα και το βράδυ στο μεροκάματο. Μόνο αυτή η περιουσία μάς έμεινε. Μόνο αυτούς οφείλουμε να σεβόμαστε -και να λυπόμαστε για τη χώρα που τους παραδίδουμε).
του Δημήτρη Αλικάκου https://www.facebook.com/alikakos?fref=nf 

Δεν υπάρχουν σχόλια: